Vragen over de Radio Academy

De Radio Academy is de eerste officiŽle online radioschool en geeft twaalf modules uit, die samen met de persoonlijke coaching een complete radio opleiding vormen. Je studeert er in je eigen tempo en omgeving.
Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Geen nood! Stel hem via ons contactformulier en je krijgt snel antwoord.

1. Waarom de Radio Academy?
2. Hoe zien de klassen van de Radio Academy eruit?
3. Wat kost de Radio Academy?
4. Welke onderdelen worden er allemaal behandeld?
5. Wat is het niveau van de radio opleiding?
6. Wie zitten er achter de Radio Academy?
7. Wanneer begint de eerstvolgende cursus?
8. Heeft de Radio Academy ook een brochure of iets dergelijks?

 

1. Waarom de Radio Academy?
De Radio Academy is opgericht omdat er in ons land nog geen openbare en betaalbare opleiding voor radio maken bestond. Bij ons geen leeftijdseisen, verplicht lidmaatschap, gewenste vooropleiding, inloting, etc. Iedereen die een (beter) radio programma wil maken, is welkom op onze radio school.

2. Hoe zien de klassen van de Radio Academy eruit?
Niet. Er zijn geen fysieke klassen; de Radio Academy heeft namelijk geen schoolgebouw. Je volgt hier modern onderwijs en dat betekent: in je eigen omgeving, in je eigen tempo en op tijdstippen dat het jou schikt. Persoonlijke coaching vraag je aan wanneer het jou uitkomt en examens worden een paar keer per jaar gegeven op een centrale plaats. Allemaal heel flexibel dus.

3. Wat kost de Radio Academy?
Niet veel. In ieder geval veel minder dan vergelijkbare opleidingen elders. Onze radioschool kent twaalf modules, die samen een complete opleiding vormen. Ze kosten € 97,-- per stuk, inclusief (beperkte, meestal voldoende) coaching. Extra begeleiding kost € 38,-- per half uur. Als je de complete radio opleiding volgt, betaal je geen twaalf, maar tien modules. Een examen kost per keer € 117,-- en behandelt alleen de door de cursist doorlopen modules. Voor cursisten die alle twaalf modules doen, is het examen gratis. Scheelt toch weer geld! En alle bedragen zijn ook nog eens inclusief BTW.

4. Welke onderdelen worden er allemaal behandeld?
De twaalf modules van de Radio Academy vormen samen een complete radio opleiding. Maar je hoeft ze natuurlijk niet alle twaalf te doen. Je (verder) bekwamen in een of meer onderdelen kan natuurlijk ook. Hier volgen (op alfabetische volgorde) de onderwerpen van de twaalf modules van onze radio school: Interviewen; Locatie-uitzendingen; Muziek samenstellen; Nieuwslezen; Presenteren; Productie & Regie; Redactie; Reportage/Montage; Stationmanagement; Techniek; Tekstschrijven; Vormgeving.

5. Wat is het niveau van de radio-opleiding?
De Radio Academy is vooral geschikt voor radiomakers, die meer van het vak willen weten en/of zich willen bekwamen in een of meer deelgebieden. Het niveau van onze radioschool is laag genoeg voor beginners en voldoende uitdagend voor iets gevorderden. Voor ervaren krachten worden er daarnaast ook nog workshops en masterclasses gegeven door nationale coryfeeën.

6. Wie zitten er achter de Radio Academy?
De mensen achter de Radio Academy zijn (uiteraard) allemaal radiofanaten. Initiatiefnemer is Ewald van Liempt, die o.a. zijn sporen al heeft verdiend bij Radio 3FM, Omroep Brabant en Veronica Radioschool. Hij runt op dit moment een eigen radiostation. Het cursusmateriaal is geschreven in samenwerking met landelijk bekende radiomakers, die graag (nog) anoniem willen blijven.

7. Wanneer begint de eerstvolgende cursus?
Wanneer jij wilt! Aangezien je in je eigen tempo studeert en je de module(s) van je keuze pas bestelt, wanneer het jou uitkomt, kan dat dus iedere dag zijn. Wel is het zo, dat de twaalf modules vanaf september 2010 gefaseerd worden opgeleverd. Omdat we net beginnen met de radioschool kun je dus pas na enkele maanden ook de volgorde bepalen van de modules die je wilt doen.

8. Heeft de Radio Academy ook een brochure of iets dergelijks?
Wanneer je meer informatie wilt over de modules van onze radioschool, kun je vrijblijvend de GRATIS inleiding aanvragen. Hieronder lees je er alles over.

Hoe Vraag ik de GRATIS Radioschool inleiding aan?

Radio Academy DJWanneer je interesse hebt om de radio opleiding (gedeeltelijk) te volgen, kun je nu GRATIS de inleiding aanvragen. Daarin zijn de diverse radioschool modules uitvoerig beschreven. Aanvragen verplicht je overigens tot niets.

Meer dan je naam en emailadres hebben we niet nodig.
En aangezien we net zo'n hekel aan spam hebben als jij, zullen we je gegevens NOOIT aan anderen doorgeven!