VORMGEVER VIA CURSUS VORMGEVING OP DE RADIOSCHOOL

Wil jij je bekwamen in de kunst van het maken en/of gebruiken van vormgeving op de radio? En heb je inmiddels ook al eens gezocht naar een opleiding voor radio vormgeving / station imaging of een handig boek waarmee je leert hoe jij dan wel jullie radiostation beter kan worden met de juiste audio imaging c.q. radiovormgeving? Stop dan maar met zoeken! Want vanaf nu is er eindelijk een kwalitatief zeer goede en daarnaast uiterst betaalbare cursus vormgeving voor iedere vormgever, technicus, presentator en/of DJ op de radio. Hij is gewoon te volgen bij de Radio Academy, de eerste officiŽle online radioschool van ons land.


Op de radio is de presentator of DJ de smaakmaker; de onderwerpen en de uitwerking ervan zijn bepalend voor de wijze waarop luisteraars worden geÔnformeerd; de geselecteerde muziek bepaalt de mate van vermaak en tenslotte is er nog een onderscheidend onderdeel te horen: station imaging. Steeds meer leidinggevenden bij radiostations zien in dat die radiovormgeving zeer belangrijk is voor een zender. Maar in die wereld van station imaging is er nog veel onduidelijk. Welke vormgeving moet je (laten) maken en hoe doe je dat? En op welke wijze kun je die vervolgens het beste inzetten om het gewenste effect te bereiken? Wat zijn eigenlijk de vier basisfuncties van de radiovormgeving?


We hebben het op de radio bij vormgeving vaak over jingles. Maar hoe komt die jingle eigenlijk aan zijn naam? Hoe ontwikkelde de jingle zich in de tijd? Wat is het belangrijke voordeel van syndicated jingles boven custom made? Wat zijn sweepers en ID's en hoe gebruik je ze (niet)? Hoe kun je geluidseffecten het beste inzetten? En wat is nu eigenlijk een goede tune? We geven je tien tips om hem te vinden. Bovendien duiken we in de fillers, in feite de tussentunes in een radioprogramma. Hoe vind je die? Hoe maak je ze? Veel radiostations maken tegenwoordig wereldwijd gebruik van de zgn. introducks. Wat zijn de zeven voordelen van die powerintro's? Wat is de volgorde waarin je werkt bij het (laten) maken van vormgeving? Wat zijn de voordelen van librarymuziek? En dan de huisstem: waar hangt de keuze van zo'n station voice vanaf? En hoe kun je nu zoveel mogelijk rendement uit die (dure) stationsstem halen? We geven je vijftien praktische tips om dat te doen. Wat zijn nu goede promoīs en waarom? Welke negen belangrijke vragen moet jij jezelf eerst zeker stellen voordat je er eentje gaat maken? Wat verstaan we eigenlijk onder het VIVI-principe?


Het maken van vormgeving is ťťn, maar het programmeren ervan is natuurlijk minstens zo belangrijk. Waar plaats je welk onderdeel van de radiovormgeving en waarom? Wat moet je allemaal doen om de verschillende onderdelen op tempo te kunnen programmeren? En wat komt er kijken bij het op toonsoort programmeren? Wat doet een TOTH eigenlijk? Hoe programmeer je promoīs? En hoe zet je radiocommercials in? Wat kun je zoal doen om het complete bestand vormgeving langer fris en levendig te houden op de zender?


Deze module staat barstensvol handige en praktische tips: we geven je zeven tips om de station imaging behoorlijk te verbeteren; je krijgt meer dan twintig handige technische montagetips; zeventien praktische creatieve tips voor een beter resultaat, plus nog eens dertien tips voor het monteren van muziek. Maar ook de tien gouden tips voor het maken van ijzersterke promoteksten en daarna de tien basisregels bij het schrijven van een goede reclametekst. En welke zes belangrijke instrumenten kun je vervolgens gebruiken om een voordracht geloofwaardig maken? We geven daarna veertien uitgangspunten bij het in elkaar zetten van aantrekkelijke radiocommercials en nog heel veel meer! Kortom: welkom in de wereld van de fillers, donuts, ID's, stagers, TOTH's, promo's, ramps, tunes, jingles, sweepers, fillers, transitions en introducks; de wereld van de vormgeving / station imaging.


Het is duidelijk: deze module van de radio opleiding behandelt alle aspecten van het (laten) maken, het gebruik en het programmeren van vormgeving op de radio, zowel op nieuws-/actualiteitengebied als in de entertainende categorie. Vanaf nu heeft radio vormgeving of station imaging geen geheimen meer voor je en zet je daarmee ieder programma naar je hand. Het inzetten van vormgeving gaat je straks een stuk gemakkelijker af dankzij de online radioschool waar je deze module kunt volgen: de Radio Academy. Wil je gebruik maken van deze unieke mogelijkheid om je kwaliteiten als vormgever en/of gebruiker van radiovormgeving te verbeteren? Klik dan op de afbeelding 'Vormgeving' hieronder en begin over enkele minuten al met de materie van station imaging. Bestellen gaat bij deze online radio school namelijk heel gemakkelijk: je betaalt via iDeal snel, eenvoudig en natuurlijk veilig. Succes ermee en vooral heel veel plezier!


Radio_Academy_Vormgeving

Radio Academy
Module: Vormgeving
Aantal pagina's: 122

Prijs: Ä 97,-

Inclusief oefeningen
Inclusief fragmenten
Inclusief coaching

KLIK OP DE AFBEELDING
LINKS OM TE BESTELLEN
Betaal veilig via iDeal