CURSUS RADIOTECHNIEK / RADIOTECHNICUS OP RADIOSCHOOL

Wil jij je bekwamen in de techniek die er komt kijken bij het maken van een radioprogramma? Zoek je een baan als technicus bij de radio? Wil je je werk als radiotechnicus verbeteren? En heb je dus inmiddels ook al eens gezocht naar een opleiding radiotechnicus dan wel radiotechniek of een handig boek om te leren hoe jij je nog beter kunt bekwamen in die aspecten van het maken van radio? Stop dan maar met zoeken! Want vanaf nu is er eindelijk een kwalitatief zeer goede en daarnaast uiterst betaalbare cursus Techniek voor iedereen die technicus wil worden bij de radio. Hij is gewoon hier te volgen bij de Radio Academy, de eerste officiŽle online radioschool van ons land.


Er kunnen nog zulke leuke ideeŽn voor (onderdelen van) radioprogramma's worden bedacht; ze moeten technisch wel haalbaar zijn. Een meedenkende persoon met de nodige technische kennis en een paar goede oren aan zijn hoofd, is dan goud waard. Maar hoe word je dat? Door je eerst te verdiepen in de basis en vervolgens veel te luisteren, te kijken en te doen. Weten waar je het over hebt, zodat jouw mening telt.

Een radiotechnicus kan een programma meerwaarde geven. Welke bagage moet je hebben om zo'n professional te kunnen zijn? Welke eisen worden er gesteld aan zo iemand? Welke verschillende typen heb je daarin en wanneer worden die ingezet? Wat doet een radiotechnicus en wat moet hij kunnen om ieder soort programma in de juiste banen te leiden? In deze module behandelen we eerst de basiskennis, zonder al te technisch te worden. Na afloop heb je een goed inzicht in radiotechniek, de werking van de studio, de problemen die je kunt tegenkomen op locatie, de juiste opstelling van microfoons in uiteenlopende situaties, etc. En je krijgt ook nog een flink aantal tips voor het optimale gebruik ervan. We lopen de meest gebruikte bronnen met je door en we geven je inzicht in het op de juiste wijze registreren en archiveren van een flink aantal uiteenlopende soorten bestanden.


We behandelen bovendien een zeer belangrijk onderdeel van het dagelijkse werk van de radiotechnicus: digitaal editen. Ook hier krijg je veel goede tips. Zowel voor de montage van stemmen als voor het monteren van muziek. Met de juiste trucs werk je sneller en beter en is je 'output' dus een stuk hoger. Snel en goed is tegenwoordig de norm.


In de huidige radiowereld is processing een belangrijk item. We besteden dan ook veel aandacht aan de verschillende onderdelen en mogelijkheden op dat vlak. Hoe werkt een compressor/limiter? Wat kun je met filtering? Welke soorten equalizer zijn er en hoe werken ze precies? Wat is het verschil in werkwijze tussen de Optimod en de apparaten van de collega's? Na het bestuderen van deze module zullen je vragen op dit vlak waarschijnlijk zo goed als verdwenen zijn.


En uiteraard nemen we ook de praktijk met je door. Want radiotechniek leer je niet alleen uit een boekje, maar vooral on the spot; je moet het namelijk veel doen. Of je nu radiotechnicus wilt worden of zelfschuivende DJ. Heb je aspiraties als discjockey? En ben je er niet helemaal zeker van, dat je een technisch schuivend wonder bent? We leren je de fijne kneepjes van het vak bij. Hoe gaan we om met verschillende soorten muzikale overgangen? Hoe haal je het meeste uit je microfoon? Wat is de juiste techniek? Het onderdeel 'timing' komt in al zijn facetten aan bod, etc. Kortom: met deze module kan zowel de aspirant-technicus als de DJ zijn/haar hart ophalen. We wijden je helemaal in bij de Radio Academy; alles op het gebied van radiotechniek leer je hier bij de eerste officiŽle online radio school van ons land.


Deze module van de radio opleiding behandelt alle aspecten die komen kijken bij radiotechniek. Zowel op het vlak van nieuws en actualiteiten als in de entertainende categorie. Vanaf nu heeft het technische gedeelte van de radio geen geheimen meer voor je en zet je ieder programma als technicus naar je hand. Technische handelingen gaan je straks veel gemakkelijker af dankzij de online radioschool waar je deze module kunt volgen: de Radio Academy. Wil je gebruik maken van de unieke mogelijkheid om je kwaliteiten als radiotechnicus of zelfschuivende DJ te verbeteren? Klik dan nu op de afbeelding 'Techniek' hieronder en begin over enkele minuten al met studeren. Een cursus bestellen gaat bij deze online radio school namelijk heel gemakkelijk: je betaalt via iDeal snel, eenvoudig en natuurlijk veilig. Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje. Succes met het bestuderen en natuurlijk vooral ook heel veel plezier!


Radio_Academy_Techniek


Radio Academy
Module: Techniek
Aantal pagina's: 140

Prijs: Ä 97,-

Inclusief oefeningen
Inclusief coaching

KLIK OP DE AFBEELDING
LINKS OM TE BESTELLEN
Betaal veilig via iDeal