radio-academy-redactie

RADIOREDACTEUR VIA CURSUS REDACTIE OP DE RADIOSCHOOL

Wil jij je bekwamen als radioredacteur? En heb je inmiddels ook al eens gezocht naar een opleiding radioredactie of een handig boek waarmee je leert hoe je redacteur kunt worden of jezelf kunt verbeteren als lid van de bureauredactie bij de radio? Stop maar met zoeken! Vanaf nu is er een kwalitatief zeer goede en daarnaast uiterst betaalbare cursus 'redactie' met veel praktische oefeningen. Hij is te volgen bij de Radio Academy, de eerste officiŽle online radioschool.


Werken bij de radio is voor velen een droom. Hoe kom je daar precies? De redactie van een radioprogramma, omroep of zender is vaak een prima plek om te werken. Maar aan welke kwaliteiten moet je dan voldoen? Wat voor mensen hebben ze daar (niet) nodig? Wat gebeurt er iedere dag op een radioredactie; wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste werkzaamheden van een bureauredacteur en hoe ziet zijn dagindeling eruit? Hoe kom je aan dagelijks nieuws en wat zijn je primaire en secundaire bronnen daarvoor? Hoe produceer je als radioredacteur gasten voor je programma?


In deze module 'Redactie' leren we je denken vanuit dat radioprogramma. Je krijgt op die manier een goed inzicht in de mogelijkheden om zowel snel als ook doeltreffend de juiste gegevens boven tafel te krijgen en daarmee aan de slag te gaan. Dat betekent onderzoek plegen, researchgesprekken voeren en overdrachten maken. Vervolgens archiveren of weggooien, maar wanneer doe je dat dan ? Waar staat Gepmop voor? Hoe stuur je verslaggevers adequaat en duidelijk aan en wat doe je daarna met hun bijdragen? We geven je tips om beter te zijn dan de concurrentie. Je leert hoe een redactiesheet eruit ziet en een draaiboek voor een programma. We beschrijven hoe je gasten selecteert, benadert en begeleidt voor, tijdens en na de uitzending. En ook hoe je de presentatie, techniek en regie op de hoogte brengt van jouw bijdragen. Hoe je een gespreksvoorstel opstelt en wat je dan zoal in de inleidende, tussenliggende en afsluitende teksten zet; waar je openingsvraag aan moet voldoen, etc. Bovendien leer je het belang van een goed archief en laten we zien hoe je met behulp van dat archief op een aantal manieren weer goede nieuwe content kunt produceren. Tenslotte besteden we aandacht aan stages bij de radio en hebben we een aantal sollicitatietips voor je.


Vanaf nu heeft de radioredactie geen geheimen meer voor je en kun je meedraaien als redacteur. Het werken als bureauredacteur gaat je gemakkelijker af dankzij de online radioschool waar je de module volgt: de Radio Academy.


Wil je gebruik maken van deze unieke mogelijkheid om je kwaliteiten als radioredacteur te verbeteren? Klik dan op de afbeelding 'Redactie' hieronder en begin over enkele minuten al als redacteur. Bestellen gaat bij deze online radio school namelijk heel gemakkelijk: je betaalt via iDeal snel, eenvoudig en uiteraard veilig. Succes en veel plezier!


Radio_Academy_Redactie


Radio Academy
Module: Redactie
Aantal pagina's: 82

Prijs: Ä 97,-

Inclusief oefeningen
Inclusief coaching

KLIK OP DE AFBEELDING
LINKS OM TE BESTELLEN
Betaal veilig via iDeal