PRESENTATOR VIA CURSUS PRESENTEREN OP RADIOSCHOOL

Wil jij je bekwamen in de kunst van het presenteren op de radio? En heb je inmiddels ook al eens gezocht naar een opleiding presentator of diskjockey of een handig boek waarmee je leert hoe je beter kunt presenteren of jezelf kunt bekwamen in het voordragen van een verhaal op de radio? Stop dan maar met zoeken! Want vanaf nu is er eindelijk een kwalitatief zeer goede en daarnaast uiterst betaalbare cursus presentatie voor iedere presentator en/of DJ op de radio. Hij is gewoon te volgen bij de Radio Academy, de eerste officiŽle online radioschool van ons land.


De presentator of DJ is feitelijk de laatste schakel bij de (inhoudelijke) productie van een radioprogramma. In het geluidenrestaurant is hij/zij de ober, die het gerecht serveert. De luisteraar rekent hem/haar dus ook af op de kwaliteit van hetgeen er op de radio wordt opgediend. De vier basale vragen, die deze bezoeker daarna stelt, zijn: Wat heb ik eraan? Vind ik het interessant? Vind ik het leuk? Is het relevant? Een goede radiopresentator of DJ weet zijn/haar publiek zo te bedienen, dat het de volgende keer opnieuw afstemt, om er zeker van te zijn niets te hoeven missen.


Maar hoe bereik je die status? Door boeiend en begrijpelijk over te komen. In deze module gaan we uitgebreid in op de wijze waarop je dat kunt bereiken. We behandelen de vier belangrijkste vereisten van een presentator op de radio, we geven je tientallen tips en richtlijnen om je prestaties voor de microfoon te verbeteren en we stellen ons een flink aantal vragen. Hoe praat je? Hoe lees je? Vertel je in beelden? Neem je luisteraars mee op reis? Zijn je overgangen vloeiend? Of kondig je losse, afgebakende items aan? Introduceer je personen met wie je luisteraars zich kunnen identificeren? Waar ze zich iets bij voor kunnen stelen? Valt er bij jou iets te lachten? Ontroer je? Leren je luisteraars iets meer over jou kennen? Word je wel persoonlijk maar niet intiem? Hoe krijgen je verhalen en/of items precies de goede lengte? Zijn ze spraakmakend? Halen ze de gesprekken bij de koffieautomaat? Klinkt er plezier door in jouw presentatie? Heb jij je luisteraars alleen geÔnformeerd? Of ook nog geÔnspireerd, gegrepen, vermaakt, ergens toe aangezet, etc.? Zouden ze op de plaats van bestemming nog even in de auto zijn blijven zitten om door te luisteren? Heb jij je luisteraars, kortom, voldoende redenen gegeven om de volgende keer bij je terug te komen?


We kijken naar de verschillen tussen de verschillende soorten radiopresentatoren. Maar natuurlijk ook naar hun overeenkomsten. We behandelen duopresentatie, side-kicks, talk radio hosts, de checklist voor een nieuws- en actualiteitenpresentator en de werkwijze van de diskjockey. We geven meer dan vijfentwintig essentiŽle tips voor de platendraaier, staan stil bij een speciaal programma: de ochtendshow en we leggen uit hoe je effectief kunt omgaan met het geven van visitekaartjes op de radio. Je leest hoe je demo moet klinken, hoe je een lach in je stem krijgt, hoe je cliffhangers inbouwt, hoe je de nieuws- en reclameblokken optimaal kunt benutten en nog veel meer.


Het taalgebruik van de presentator is essentieel. Net als zijn timing, dictie, intonatie, dynamiek, het leggen van de juiste accenten en goede indeling. In deze uitgebreide module ga je daar flink mee stoeien. We behandelen ook het belangrijkste gereedschap: je stem. Wat moet je (niet) doen om daar zo veel en zo lang mogelijk plezier van te hebben en te houden? Hoe zit het met de aansturing van die stem? Is jouw manier van ademhalen goed? En wat kun je er aan doen om die nog te verbeteren? Deze module van de radio opleiding behandelt alle aspecten van het vertellen van verhalen op de radio, zowel op nieuws-/actualiteitengebied als in de entertainende categorie. Vanaf nu heeft het presenteren op de radio geen geheimen meer voor je en zet je ieder programma naar je hand. Je presentatie gaat je straks een stuk gemakkelijker af dankzij de online radioschool waar je deze module kunt volgen: de Radio Academy. Wil je gebruik maken van deze unieke mogelijkheid om je kwaliteiten als presentator te verbeteren? Klik dan op de afbeelding 'Presenteren' hieronder en begin over enkele minuten al met presenteren. Bestellen gaat bij deze online radio school namelijk heel gemakkelijk: je betaalt via iDeal snel, eenvoudig en natuurlijk veilig. Succes en veel plezier!


Radio_Academy_Presenteren


Radio Academy
Module: Presenteren
Aantal pagina's: 107

Prijs: Ä 97,-

Inclusief oefeningen
Inclusief coaching

KLIK OP DE AFBEELDING
LINKS OM TE BESTELLEN
Betaal veilig via iDeal