Over de Radio Academy / Radioschool

De Radio Academy is de eerste officiŽle online radio school van Nederland. We vonden het eigenlijk heel erg raar dat je in ons land overal openbare opleidingen voor hebt, behalve voor het radio maken. Aangezien er onder (beginnende) omroepmedewerkers veel behoefte bestaat aan een kwalitatief hoogstaande radio opleiding, besloten we - idealisten als we zijn - om die dan zelf maar op te zetten. En we hebben hem voor het gemak ook meteen maar zeer betaalbaar gemaakt. Voor een kostbare opleiding aan een meer algemene media academie kun je immers al elders terecht.

Op onze radio school hoef je niet eerst je aanstellingsbrief van een omroep te laten zien om te worden toegelaten. Ook je inlotingsbewijs is niet nodig en lidmaatschappen zijn eveneens uit den boze. De Radio Academy stelt zich ten doel de radiovaardigheden van de verschillende omroepmedewerkers in ons land naar een hoger niveau te brengen door middel van gerichte opleidingen en (aanvullende) persoonlijke coaching. Daarom is iedereen, die meer van en over het radiovak wil leren, van harte welkom op onze radioschool. Dus jong of oud, vrouw of man; iedereen kan gewoon bij de online radio opleiding terecht!

De Radio Academy is er zowel voor beginners als gevorderden. Onze twaalf deelmodules zijn zo opgezet, dat ze laagdrempelig genoeg zijn voor startende radiofanaten, maar tegelijkertijd ook uitdagend genoeg om de iets ervarener radiomaker nog genoeg te kunnen prikkelen. Tenslotte organiseert de Radio Academy speciale workshops voor de (zeer) gevorderde radiomakers (m/v).

DE INITIATIEFNEMERS van de radio academy / Radioschool

Radio_Academy_Headphone Bevlogen Radiomakers

De Radio Academy is opgericht door louter radiomakers met veel passie voor het métier. Een van hen is Ewald van Liempt, die in de loop der jaren al menig radioprogramma maakte en her en der de nodige ervaring heeft opgedaan. Hij weet als geen ander hoe je al die creatieve, bevlogen programmamakers nog beter laat presteren.

Radio Academy - Ewald Uiteenlopende Ervaring

Ewald heeft lange tijd bij de publieke omroep(en) kunnen werken, maar ook een aantal (jaren) commerciële omroepen mogen dienen. Doceren deed hij op de Veronica Radioschool. Van Ewalds uitgebreide ervaring (zowel landelijk als regionaal) kun jij via deze radio opleiding nu dus flink gaan profiteren!

SNUFFEL NU GRATIS EN VRIJBLIJVEND aan de radio school!

Radio Academy DJWanneer je interesse hebt om de radio opleiding (gedeeltelijk) te volgen, kun je nu GRATIS de synopsis aanvragen. Daarin zijn de diverse radioschool modules uitvoerig beschreven. Aanvragen verplicht je overigens tot niets.

Meer dan je naam en emailadres hebben we niet nodig.
En aangezien we net zo'n hekel aan spam hebben als jij, zullen we je gegevens NOOIT aan anderen doorgeven!