NIEUWSLEZER VIA CURSUS NIEUWSLEZEN OP DE RADIOSCHOOL

Wil jij je bekwamen in de kunst van het nieuws lezen? En heb je inmiddels ook al eens gezocht naar een opleiding nieuwslezer of een handig boek waarmee je leert hoe je kunt nieuwslezen of jezelf kunt bekwamen in het voordragen van een nieuwsbulletin op de radio? Stop maar met zoeken! Vanaf nu is er een kwalitatief zeer goede en daarnaast uiterst betaalbare cursus nieuwslezen. Hij is te volgen bij de Radio Academy, de eerste officiŽle online radioschool.


Hoe breng je welk nieuws op welke wijze voor welk station? Welke berichten zijn wel of niet interessant voor jouw specifieke doelgroep? Wat wordt de formulering? Want een tekst die niet bekt, wordt niet geloofwaardig uitgesproken en dat gaat ten koste van je autoriteit. Maar daar moet je het uiteindelijk wel van hebben. Want luisteraars zien jou als het baken dat ze bijpraat. Jij staat boven het nieuws en geeft het door op een zo betrouwbaar mogelijke wijze. Daarbij is de ene nieuwslezer de andere niet. Het is wel handig om daar rekening mee te houden bij het schrijven van de bulletins. Wanneer je een nieuwslezer de gelegenheid geeft om tijdens het lezen zijn eigen accenten te leggen zonder de boodschap aan te tasten, haal je meer effect uit die berichten. Want een laagdrempelig lezende nieuwslezer wint aan geloofwaardigheid. Nieuwsbulletins opstellen, redigeren en ze vervolgens lezen. De nieuwslezer is dus de afmaker, het laatste station voordat de berichten de luisteraars bereiken. Hij of zij kan het bulletin maken of breken. Luisteraars kunnen zich niet identificeren met een kaal bericht dat op monotone wijze wordt voorgelezen, maar wel met een persoon van vlees en bloed, die dicht bij ze staat. Het taalgebruik van de nieuwslezer is dus essentieel. Net als zijn timing, dictie, intonatie, dynamiek, het leggen van de juiste accenten en goede indeling. In deze uitgebreide module ga je daar flink mee stoeien. We behandelen ook het belangrijkste gereedschap: je stem. Wat moet je (niet) doen om daar zo veel en zo lang mogelijk plezier van te hebben en te houden? Hoe zit het met de aansturing van die stem? Is jouw manier van ademhalen goed? En wat kun je er aan doen om die te verbeteren?
Deze module van de radio opleiding gaat vooral over de voordracht van de radionieuwsbulletins, terwijl in de module 'Redactie' van de Radio Academy juist de nieuwsgaring, berichtkeuze en bulletinsamenstelling worden behandeld.


Vanaf nu heeft nieuws lezen geen geheimen meer voor je en zet je ieder nieuwsbulletin naar je hand. Nieuwslezen gaat je straks een stuk gemakkelijker af dankzij de online radioschool waar je de module volgt: de Radio Academy.


Wil je gebruik maken van deze unieke mogelijkheid om je kwaliteiten als nieuwslezer te verbeteren? Klik dan op de afbeelding 'Nieuwslezen' hieronder en begin over enkele minuten al met nieuws lezen. Bestellen gaat bij deze online radio school namelijk heel gemakkelijk: je betaalt via iDeal snel, eenvoudig en natuurlijk veilig. Succes en veel plezier!


Radio_Academy_Nieuwslezen


Radio Academy
Module: Nieuwslezen
Aantal pagina's: 75

Prijs: Ä 97,-

Inclusief oefeningen
Inclusief coaching

KLIK OP DE AFBEELDING
LINKS OM TE BESTELLEN
Betaal veilig via iDeal