radio-academy-muziek_samenstellen

MUZIEK SAMENSTELLEN / SCHEDULEN OP DE RADIOSCHOOL

Wil jij je bekwamen in de kunst van het muziek samenstellen? En heb je inmiddels ook al eens gezocht naar een opleiding muzieksamensteller of een handig boek waarin je meer kunt lezen over wat een music director allemaal doet, wat een format is en hoe je jezelf kunt bekwamen in het schedulen van muziek op de radio? Stop dan maar meteen met zoeken! Want vanaf nu is er namelijk een kwalitatief zeer goede en daarnaast uiterst betaalbare cursus muziek samenstellen, c.q. schedulen. Hij is te volgen bij de Radio Academy, de eerste officiŽle online radioschool.


Met welke muziek wil je je als radiostation profileren? Wat zijn de belangrijkste liedjes om je mee te onderscheiden als zender? Wat zijn formats, hoeveel zijn er eigenlijk en hoe gebruik je ze? En hoe zit het met klokken en dagdelen? Wat doet een music director allemaal en welke kwaliteiten moet je hebben om een goeie te zijn? Oh ja: "Bij voorkeur een mannetje-vrouwtje afwisseling; nooit twee rustige liedjes achter elkaar; de flow is het allerbelangrijkste; je nieuwe muziek altijd verpakken tussen grote hits; denk aan je luisteraars, maar ook aan degene die het programma moet presenteren; houd je altijd aan het format, haal de grote hits niet te vroeg van je playlist af", etc. Zomaar wat kreten en adviezen, die verschillende zendermanagers en muzieksamenstellers je kunnen geven als je ze vraagt naar hun ijzeren wetten bij het invullen van een paar uurtjes radio waar af en toe of alleen maar muziek in te horen dient te zijn.


Er zijn natuurlijk nog veel meer goede tips. En wat dacht je van deze kwesties: Draai je alleen wat je publiek wil horen en zo ja, hoe luister je dan als luisteraar? En hoe maak je van jouw uur niet een voorspelbaar uur zonder meteen als 'freakerig' te worden gekwalificeerd? Wat voor gereedschap heb je allemaal tot je beschikking en hoe moet je daar dan vervolgens mee omgaan? Hoe klinkt een liedje als je het op een lijst ziet staan en hoe ervaren luisteraars dat in het echt? Moet je eigenlijk letten op een staand slot? En mag de uitlopende plaat met een andere toonsoort eindigen dan de erop volgende? Programmeert een muzieksamensteller ook al meteen de jingles en promo's mee? En hoeveel eigen keus moet de programmamaker hebben? Wat is het verschil tussen de muziek in een nieuwsuur en die op een muziekstation? Wie het heeft over 'er even wat plaatjes bij zoeken', beseft niet dat er nog heel wat meer bij komt kijken. Vanaf nu zijn muziek samenstellen, schedulen en willekeurig welk format gesneden koek voor je. Het werk van een Music Director gaat je straks veel gemakkelijker af dankzij de eerste officiële online radioschool: de Radio Academy.


Wil je gebruik maken van deze unieke mogelijkheid om je kwaliteiten als muzieksamensteller te verbeteren? Klik dan op de afbeelding 'Muziek samenstellen' hieronder en begin over enkele minuten al met schedulen. Bestellen gaat bij deze online radio school heel gemakkelijk: je betaalt via iDeal snel, eenvoudig en veilig. Succes en heel veel plezier!


Radio_Academy_Muziek_Samenstellen


Radio Academy
Module: Muziek Samenstellen
Aantal pagina's: 83

Prijs: Ä 97,-

Inclusief oefeningen
Inclusief coaching

KLIK OP DE AFBEELDING
LINKS OM TE BESTELLEN
Betaal veilig via iDeal