Radio Academy in de media

Radio Academy is de eerste officiële online radioschool met een complete radio opleiding. Dit berichtten de media:


RTi Hilversum - 11 december 2010 INTERVIEW MET EWALD VAN LIEMPT VAN RADIO ACADEMY
Het programma van Alfred Hof heeft als telefonische gast Ewald van Liempt van Radio Academy. Ruim tien minuten praten over radiomaken en hoe je met een radio opleiding aan de eerste officiële online radioschool van ons land verder kunt komen op weg naar je doel. De telefoonlijn was niet optimaal, maar dat kon niet verhinderen, dat het een plezierig gesprek werd. En misschien wordt de presentator zelf ook nog cursist... LUISTER HIER naar het gesprek.


Studio 040 (toen Radio E-fm) - 26 september 2010 INTERVIEW MET EWALD VAN LIEMPT VAN RADIO ACADEMY
In het programma 'Willem.FM' legt Ewald van Liempt van Radio Academy aan presentator Willem Doreleijers uit hoe het nou precies zit met de radio opleiding. De eerste officiële online radioschool start immers per 10 oktober aanstaande en Willem wilde er het fijne van weten. Het werd een prettig gesprek, waarin de presentator aangaf, mogelijk zelf ook nog wel een module'tje te zullen gaan meepikken. LUISTER HIER naar het hele gesprek.


Broadcast Magazine (Blad) - oktober 2010 ONLINE RADIOSCHOOL VOOR INDIVUDUEEL ONDERWIJS
Radio Academy heeft de mooie datum 10-10-'10 gekozen voor de start van de eerste officiële online radioschool van Nederland.
Eén van de initiatiefnemers, Ewald van Liempt: "Als je in ons land een opleiding tot radiomaker (m/v) wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar. Wij bieden een kwalitatief goede radio opleiding aan die wel voor iedereen toegankelijk is." Van Liempt heeft zijn sporen verdiend bij 3FM, Omroep Brabant en Veronica Radioschool. De Radio Academy maakt naast Van Liempt gebruik van de expertise van andere ervaren radiomakers. Samen hebben zij zich gebogen over de twaalf modules, die 77 of 97 euro kosten. Ze vormen gezamenlijk een complete radio opleiding, maar zijn ook los te volgen. Cursisten maken gebruik van de gratis communicatiedienst Skype, en krijgen zo één op één begeleiding vanuit de studio van Radio Academy op een door hen gewenst tijdstip. "Dat kan dus ook 's avonds om tien uur zijn," aldus Van Liempt. Persoonlijke coaching kost 37 euro per half uur.


Broadcast Magazine - 24 september 2010 NEDERLAND KRIJGT ONLINE RADIOSCHOOL
Nederland krijgt er weer een radioschool bij. De 'Radio Academy' start officieel op 10-10-'10 met een eigentijdse radio opleiding. Volgens initiatiefnemer Ewald van Liempt is de nieuwe radioschool de eerste officiële online radioschool van Nederland. De Radio Academy maakt gebruik van de expertise van een aantal ervaren radiomakers, waaronder Van Liempt zelf. Van Liempt legt uit: "Als je in ons land een opleiding tot radiomaker wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar. Wij bieden een kwalitatief goede radio opleiding aan die wel voor iedereen toegankelijk is." Er is geen klassikaal onderwijs, maar wel persoonlijke coaching. Cursisten maken gebruik van de gratis communicatiedienst Skype, en krijgen zo begeleiding vanuit de studio van Radio Academy op een door hen gewenst tijdstip. "Dat kan dus ook 's avonds om tien uur zijn," aldus Van Liempt.


Radioactive Blog - 24 september 2010 RADIO ACADEMY: EERSTE DIGITALE RADIOSCHOOL IN NEDERLAND
In Nederland is er geen hbo-opleiding om radiomaker te worden. Toch zijn er wel een paar mogelijkheden om – zonder Hilversumse contacten – binnen te komen in het radiowereldje: je kan je bijvoorbeeld aanmelden voor de 3FM Radio-DJ School, voor de V-Academy of voor BNN University. Voor die drie dingen geldt echter: je moet talent hebben. Als je daar nou niet zo zeker van bent, dan kan je je vanaf 10 oktober ook aanmelden voor de Radio Academy: de eerste Nederlandse radioschool via internet. Initiatiefnemer is ervaren radiomaker Ewald van Liempt. Het doel van de radioschool is om “radiovaardigheden van de verschillende omroepmedewerkers in ons land naar een hoger niveau te brengen door middel van gerichte opleidingen en (aanvullende) persoonlijke coaching.” De Radio Academy wil niet enkel opleiden tot hitradio-dj’s, want de ‘modules’ die aangeboden worden gaan over diverse onderwerpen: interviewen, locatie-uitzendingen, muziek samenstellen, nieuwslezen, presenteren, productie en regie, redactie, reportage en montage, stationsmanagement, techniek, tekstschrijven en vormgeving. Hoe ik zo’n module precies voor me moet zien, is me niet helemaal duidelijk. Bij de modules hoort ook coaching, maar toch zal er geen fysiek contact zijn: lang leve Skype.
Wat kost dat? Sommige van de twaalf modules zijn iets uitgebreider (omdat het onderwerp dat vereist). Die uitgebreide modules kosten €97, de andere €77. Voor een half uur extra coaching (buiten de standaardcoaching die al bij een module inbegrepen zit) ben je €37 kwijt.


Villamedia - 24 september 2010 ONLINE RADIOSCHOOL VOOR 25-PLUSSERS
De Radio Academy is de naam van een nieuwe radioschool in Nederland, waarbij de cursisten uitsluitend online instructie krijgen.Initiatiefnemer is Ewald van Liempt: “Als je in ons land een opleiding tot radiomaker wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar.” De school start op 10 oktober.


Radioforum - 23 september 2010 NEDERLAND KRIJGT ER WEER EEN RADIOSCHOOL BIJ
Nederland krijgt er weer een radioschool bij. De 'Radio Academy' start officieel op 10-10-'10 met een eigentijdse radio opleiding. Volgens Ewald van Liempt is de nieuwe radio school de eerste officiële online radioschool van Nederland. De Radio Academy maakt naast Van Liempt gebruik van de expertise van nog een paar andere ervaren radiomakers. Initiatiefnemer Ewald van Liempt legt uit: "Als je in ons land een opleiding tot radiomaker (m/v) wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar is. Wij bieden een kwalitatief goede radio opleiding aan die wel voor iedereen toegankelijk is." Er is geen klassikaal onderwijs, maar wel persoonlijke coaching. Cursisten maken gebruik van de gratis communicatiedienst Skype, en krijgen zo 1:1 begeleiding vanuit de studio van Radio Academy op een door hen gewenst tijdstip. "Dat kan dus ook 's avonds om tien uur zijn", aldus Van Liempt. [Radio.NL]


Radio.nl - 23 september 2010 NEDERLAND KRIJGT EEN ONLINE RADIOSCHOOL
Nederland krijgt er weer een radioschool bij. De 'Radio Academy' start officieel op 10-10-'10 met een eigentijdse radio opleiding. Volgens Ewald van Liempt is de nieuwe radio school de eerste officiële online radioschool van Nederland. De Radio Academy maakt naast Van Liempt gebruik van de expertise van nog een paar andere ervaren radiomakers. Initiatiefnemer Ewald van Liempt legt uit: "Als je in ons land een opleiding tot radiomaker (m/v) wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar is. Wij bieden een kwalitatief goede radio opleiding aan die wel voor iedereen toegankelijk is." Er is geen klassikaal onderwijs, maar wel persoonlijke coaching. Cursisten maken gebruik van de gratis communicatiedienst Skype, en krijgen zo 1:1 begeleiding vanuit de studio van Radio Academy op een door hen gewenst tijdstip. "Dat kan dus ook 's avonds om tien uur zijn", aldus Van Liempt. Naast de 'Radio Academy' zijn er in Nederland nog meer mogelijkheden om een opleiding te volgen, dit kan bij V-Academy van Veronica, op de University van BNN en op de de 3FM Radio-DJ School. [Radio.NL]


Medianed - 23 september 2010 ONLINE RADIOSCHOOL
Nederland krijgt er een radioschool bij, ditmaal een online school. De Radio Academy start officieel op 10-10-2010 met een eigentijdse radio opleiding. Volgens initiatiefnemer Ewald van Liempt is het de eerste officiële online radioschool van Nederland. De Radio Academy maakt gebruik van de expertise van een aantal ervaren radiomakers, waaronder Van Liempt zelf. Van Liempt: “Als je in ons land een opleiding tot radiomaker wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar. Wij bieden een kwalitatief goede radio opleiding aan die wel voor iedereen toegankelijk is.” Er is geen klassikaal onderwijs, maar wel persoonlijke coaching. Cursisten maken gebruik van de gratis communicatiedienst Skype, en krijgen zo begeleiding vanuit de studio van Radio Academy op een door hen gewenst tijdstip. “Dat kan dus ook ’s avonds om tien uur zijn”, aldus Van Liempt.