Radioschool: Tekstschrijven

De radio opleiding van de Radio Academy is uniek in Nederland: niet eerder bestond er een open radioschool, die ook nog eens betaalbaar is! Iedereen die gek is van radio maken en wil leren hoe hij of zij beter kan worden in het maken van een radio programma is van harte welkom op de officiŽle online radio school van Nederland. Wat leer je in de module Tekstschrijven?

Op de radio komen stiekem nogal wat teksten voorbij: nieuwsbulletins, gastenintroducties, muziekaankondigingen, interviews, filemeldingen, weerberichten, promo's, etc. Hoe componeer je teksten die op de radio goed klinken? Hoe schrijf je op een persoon? Welke aanspreekvorm gebruik je? Hoe doseer je humor? Wat is de kracht van bepaalde woorden en hoe kun je die het beste inzetten? Pas wanneer je je toehoorder geboeid laat luisteren naar je taalcreatie, heb je een goede radiotekst in elkaar gezet. Na flinke tekst en uitleg krijg je de kans om zelf uitgebreid te gaan stoeien met taal en je de fouten vanaf dan te besparen. We wijden je in bij de Radio Academy; alles over tekstschrijven leer je bij de eerste officiŽle online radio school.Alle twaalf Modules van de Radio school

De complete radio school van de Radio Academy bestaat uit twaalf modules. Zie ook de alfabetische opsomming hiernaast. We adviseren je om die twaalf onderdelen allemaal door te lopen, maar het is uiteraard niet verplicht. Wanneer je je alleen (verder) wilt bekwamen op specifieke deelgebieden, is dat mogelijk. In dat geval laat je de rest van de radio opleiding gewoon voor wat het is.

Daarnaast pas je de aanschaf van de gewenste modules eenvoudig aan je eigen tempo aan. Tussentijdse pauzes zijn dus te allen tijde mogelijk. Deze radioschool kent namelijk geen klassen. Dankzij onze modulaire aanpak kun je de Radio Academy flexibel doorlopen. Kortom: modern, eigentijds onderwijs met ouderwetse kwaliteit.

Vraag hieronder vrijblijvend de radioschool inleiding aan!

vraag radioschool synopsis GRATIS en vrijblijvend aan

Radio Academy DJWanneer je interesse hebt om de radio opleiding (gedeeltelijk) te volgen, vraag je GRATIS de synopsis aan. Daarin staan de diverse radioschool modules uitvoerig beschreven. Aanvragen verplicht je overigens tot niets.

We hebben alleen je naam en emailadres nodig. Omdat we bij de radio school echt een enorme hekel aan spam hebben, geven we jouw gegevens NOOIT aan anderen!