Radioschool Modules: Redactie

De radio opleiding van de Radio Academy is uniek in Nederland: niet eerder bestond er een open radioschool, die ook nog eens betaalbaar is! Iedereen die gek is van radio maken en wil leren hoe hij of zij beter kan worden in het maken van een radio programma is van harte welkom op de officiŽle online radioschool van Nederland. Wat leer je in de module Redactie?

Items en gasten selecteren; relevante informatie zoeken en redigeren; interessante invalshoeken bekijken en daar dito gesprekspartners aan koppelen; passende aanknopingspunten op aanpalende vlakken vinden, etc. Een goede redacteur is eigenlijk nooit klaar. Wat zijn de meest voorkomende valkuilen en wat de onmisbare hulpmiddelen? Hoe kom je tot een afgewogen item met goedgebekte c.q. spraakmakende gasten? Waar vind je relevante achtergrondinformatie? Wat wordt de vorm van de items? Wat staat er in een briefing/overdracht? En hoe ziet een redactiesheet eruit? En dan zijn er nog veel vragen overÖ We wijden je helemaal in bij de Radio Academy; alles over het werken op de redactie leer je bij de eerste officiŽle online radio school.

Voor een uitgebreidere beschrijving en de mogelijkheid om deze module direct veilig en snel te bestellen, ga je naar onze aparte pagina RedactieAlle twaalf Modules van de Radioschool

De complete radio school van de Radio Academy bestaat uit twaalf modules. Zie ook de alfabetische opsomming hiernaast. We adviseren je om die twaalf onderdelen allemaal door te lopen, maar het is uiteraard niet verplicht. Wanneer je je alleen (verder) wilt bekwamen op specifieke deelgebieden, is dat mogelijk. In dat geval laat je de rest van de radio opleiding gewoon voor wat het is.

Daarnaast pas je de aanschaf van de gewenste modules eenvoudig aan je eigen tempo aan. Tussentijdse pauzes zijn dus te allen tijde mogelijk. Deze radioschool kent namelijk geen klassen. Dankzij onze modulaire aanpak kun je de Radio Academy flexibel doorlopen. Kortom: modern, eigentijds onderwijs met ouderwetse kwaliteit.

Vraag hieronder vrijblijvend de radioschool inleiding aan!

vraag radioschool synopsis GRATIS en vrijblijvend aan

Radio Academy DJWanneer je interesse hebt om de radio opleiding (gedeeltelijk) te volgen, vraag je GRATIS de synopsis aan. Daarin staan de diverse radioschool modules uitvoerig beschreven. Aanvragen verplicht je overigens tot niets.

We hebben alleen je naam en emailadres nodig. Omdat we bij de radio school echt een enorme hekel aan spam hebben, geven we jouw gegevens NOOIT aan anderen!