Radioschool modules: Nieuwslezen

De radio opleiding van de Radio Academy is uniek in Nederland: niet eerder bestond er een open radioschool, die ook nog eens betaalbaar is! Iedereen die gek is van radio maken en wil leren hoe hij of zij beter kan worden in het maken van een radio programma is van harte welkom op de officiŽle online radio school van Nederland. Wat leer je in de module Nieuwslezen?

Hoe breng je welk nieuws op welke wijze voor welk station met zijn specifieke doelgroep? En wat wordt vervolgens de formulering? Want een tekst die niet loopt, krijg je niet geloofwaardig uitgesproken en dat is weer niet bevorderlijk voor je autoriteit. Daarbij is de ene nieuwslezer de andere niet. Het kan handig zijn om daar rekening mee te houden bij het schrijven van de bulletins. Wat bekt wel en wat niet? Hoe tref je de juiste toon? Berichten leesbaar opstellen, bulletins redigeren en uiteraard nieuwslezen. In deze uitgebreide module ga je flink stoeien met die drie verschillende aspecten. Van tekst schrijven via herschrijven naar nieuws lezen. Bij de Radio Academy wijden we je helemaal in; alles over nieuwslezen leer je bij de eerste officiŽle online radio school.

Voor een uitgebreidere beschrijving en de mogelijkheid om deze module direct veilig en snel te bestellen, ga je naar onze aparte pagina NieuwslezenAlle twaalf Modules van de Radio school

De complete radio school van de Radio Academy bestaat uit twaalf modules. Zie ook de alfabetische opsomming hiernaast. We adviseren je om die twaalf onderdelen allemaal door te lopen, maar het is uiteraard niet verplicht. Wanneer je je alleen (verder) wilt bekwamen op specifieke deelgebieden, is dat mogelijk. In dat geval laat je de rest van de radio opleiding gewoon voor wat het is.

Daarnaast pas je de aanschaf van de gewenste modules eenvoudig aan je eigen tempo aan. Tussentijdse pauzes zijn dus te allen tijde mogelijk. Deze radioschool kent namelijk geen klassen. Dankzij onze modulaire aanpak kun je de Radio Academy flexibel doorlopen. Kortom: modern, eigentijds onderwijs met ouderwetse kwaliteit.

Vraag hieronder nu geheel vrijblijvend de inleiding aan!

radioschool synopsis GRATIS en zonder verplichting

Radio Academy DJWanneer je interesse hebt om de radio opleiding (gedeeltelijk) te volgen, vraag je GRATIS de synopsis aan. Daarin staan de diverse radioschool modules uitvoerig beschreven. Aanvragen verplicht je overigens tot niets.

Meer dan je naam en emailadres hebben we niet nodig.
En aangezien we net zo'n hekel aan spam hebben als jij, zullen we je gegevens NOOIT aan anderen doorgeven!