radio academy - radioschool o.a. aanbevolen door:

Radio Academy - DJ Karel van Cooten
Voormalig presentator van o.a.: 'De Gouden Uren', 'Nachtwacht' en '50 Pop of een Envelop'

Radio maken lijkt zo gemakkelijk. Maar schijn bedriegt. En lef en een goede stem alleen zijn zeker niet genoeg. Echt radio maken leer je met een ervaren rot in het vak achter je, die je wijst op je goede, maar zeker ook op je zwakke punten. Iemand die je persoonlijk begeleidt. Ewald van Liempt leerde ik kennen bij Omroep Brabant of eigenlijk op weg daar naar toe, via de autoradio. Als radioman hoorde ik meteen dat daar iemand achter de microfoon zat die het simpel gezegd ‘in zich’ heeft. Als je dan de kans krijgt om van zo iemand de kneepjes van het radiovak te leren, zou ik die - zonder enig aarzelen - met beide handen aangrijpen!

Radio Academy - DJ Thorvald de Geus
Voormalig DJ Radio 3FM, Radio 10 Gold en Noordzee FM

Is radio maken te leren? Radio maken zit in je. Radio maken doe je omdat je niet of nooit van die knop af kon blijven. Radio maken is niet alleen teksten lezen, liners brullen, liedjes aan- en afkondigen, wat weten over muziek en actualiteit of roepen wat er bij jou te winnen valt. Radio maken is een kronkel die maar weinig mensen écht gegeven is. Dat juist Ewald met dit Academy initiatief is gekomen verbaast mij niet. Ewald is radiomaker in hart en nieren. Ik heb hem leren kennen als een creatieve duizendpoot tijdens een van die zeldzame “Elfstedentocht” uitzendingen op Radio 3FM en hij is in mijn hoofd blijven zitten als een van de mensen die zich niet lieten verleiden tot de commerciële robotalk die de tegenwoordige radio zo rijk (lees en hoor: arm) is. Ewald zal je met zijn inzicht en know how prima kunnen begeleiden dichterbij het niveau te brengen waar jij wilt komen. Aan talent zal het je niet moeten en mogen ontbreken, want (zie tekst van Karel van Cooten hierboven) je wordt niet alleen om je positieve kanten gelauwerd, maar eerst en vooral op je tekortkomingen afgerekend. Geniet en veel plezier!

Radio Academy - DJ Jan Kriek
Hoofdredacteur 'Een Vandaag', voormalig Hoofdredacteur Omroep Brabant

Ewald van Liempt is een radio dier pur sang die exact de juiste "tone of voice" voor de zender wist te vinden. Bij hem was de ochtend van Omroep Brabant Radio in zeer goede handen. Professioneel, eigenwijs en altijd met de luisteraar voor ogen. Een vakman met daarnaast ook nog eens een groot netwerk in de artiestenwereld!

Radio Academy - DJ Edwin van Loon
Muzieksamensteller Omroep Brabant & Producer 'Echt Ewald'

Jarenlang was ik de vaste producer van Ewald van Liempt bij het programma 'Echt Ewald'. In die periode leerde ik hem kennen als een bevlogen programmamaker en een collega die je wist te enthousiasmeren, te stimuleren en het beste uit jezelf te halen. Nooit was ie te beroerd om tijd te steken in het coachen en begeleiden van mensen. Een veelzijdig radio(vak)man die ik zeker bij aanstormend talent zou aanraden!

Radio Academy - DJ Peter Rijsenbrij
Voormalig Program & Music Director Radio 10 Gold

Ik ken Ewald van Liempt als programma maker met een ongelooflijk enthousiasme en ‘positive force’. Samenwerken met hem bij Radio 10 Gold was erg leuk en ik zag en zie hem nog steeds als een man die zijn zaken goed voor elkaar heeft. Enerzijds door de radiohonger die hij (nog) altijd heeft, anderzijds door het talent waarmee hij gezegend is. Wat mij betreft zijn dat twee belangrijke voorwaarden om in de radiobusiness te kunnen slagen. Dus: succes met de Radio Academy! Ik ben ervan overtuigd dat hij dat als geen ander kan.

Radio Academy - DJ Marcel van Schaik
Music Director Danceteria, voormalig Radio 3FM-DJ

Vijftien jaar ken ik Ewald van Liempt nu. Sinds 1995, waar we bij Radio 3FM samen een wekelijkse show deden. Ik heb hem leren kennen als een gedreven, professionele radiomaker die vooral op de ‘oh zo’ belangrijke details let. Een begenadigd radiomaker die met ziel en zaligheid alleen voor het allerbeste eindresultaat gaat. Daarnaast is Ewald een bijzonder fijne radio collega met wie het ook nog eens erg prettig werken is.

Radio Academy - DJ Bert Jacobs
Cameraman, voormalig Royaal FM-DJ

Ik maakte al heel wat jaartjes radio toen ik met Ewald van Liempt in contact kwam. We werkten bij het regionale Royaal FM met heel veel plezier samen, onder andere aan het verbreden van de muziekkeus. Ondertussen pikte ik het één en ander op van Ewald, die zijn programma schijnbaar uit de losse pols maakte, maar zeer gestructureerd te werk ging. En dat is volgens mij de kunst van het radio maken. Net doen alsof je het zo uit je mouw schudt, maar je ondertussen wel goed voorbereiden. Weten wanneer je iets kan zeggen, of misschien wel beter je mond kan houden. Als ik het kunstje nog eens zou willen leren, dan zou ik Ewald vragen om me op weg te helpen.

Radio AacdemyMartin van der Veer
Radiofanaat

Wellicht is 'creatieve radiotovenaar' een goede omschrijving voor Ewald; een man met gevoel voor timing, ritme en muziek. Uuuren lang heb ik bij de FZO met hem zitten monteren op jingles, tunes, een intro van een sfeerreportage. Als ik het zelf dan wel goed vond, suggereerde Ewald doodleuk om het allemaal nog net even iets gelikter te maken. En... hij had daarin vaak gelijk ook. Perfectie en een ongelimiteerde creativiteit. Die herkende ik ook als ik later wel eens bij hem langs kwam in de Radio 3FM studio of bij Omroep Brabant. En die drive om een zo creatief mogelijk programma te maken met onderscheidende jingles en een perfecte timing hoor ik nu nog steeds bij hem in zijn 'Geboorte Top 40' op KX Radio.


De Radio Academy is de eerste officiële online radioschool met een complete radio opleiding.